Nationale Tentoonstelling voor Filatelie

Tentoonstelling


De Nationale Tentoonstelling voor Filatelie "Antverpia 2022" vindt plaats in Zaal 1 van Antwerp Expo van 10 tot 12 juni 2022 en staat open voor alle disciplines.
Tentoonstelling met wedstrijdkarakter

Deze filatelie tentoonstelling met competitief karakter en nationale en internationale deelname omvat vier verschillende componenten : hierdoor kunnen zowel klassiek als zeer gespecialiseerde verzamelingen getoond worden.

Deelname van …
Nationale tentoonstelling met wedstrijdkarakter
- Deelname voor leden van aangesloten clubs van de K.L.B.P.
- Internationale deelname uit Nederland (K.N.B.F.) en Frankrijk (F.F.A.P.)
Championship Class
Olympisch Salon
Salon van de Aerofilatelie
Disciplines

Disciplines in de filatelie geven een onderverdeling van het postzegel verzamelen naargelang het onderwerp en de mogelijkheden. De beoordeling gebeurt voor elke discipline door gespecialiseerde juryleden die de specifieke reglementen toepassen voor elke discipline.

Alle disciplines komen aan bod
 • Klasse 1 : Traditionele filatelie
 • Klasse 2 : Postgeschiedenis
 • Klasse 3 : Postwaardestukken
 • Klasse 4 : Astrofilatelie
 • Klasse 5 : Aërofilatelie
 • Klasse 6 : Maximafilie
 • Klasse 7 : Thematische filatelie
 • Klasse 8 : Open Filatelie
 • Klasse 9 : Prentbriefkaarten
 • Klasse 10 : Jeugdfilatelie
 • Klasse 11 : Championship Class
 • Klasse 12 : Eresalon VII° Olympiade
 • Klasse 13 : Belgische Academie
 • Klasse 14 : Salon Aerofilatelie
 • Klasse 15 : Literatuur
Inschrijving en Reglementen

De deelnemers aan Antverpiade 2021 vinden hier alle informatie, reglementen en documenten voor deelname aan de tentoonstelling.

Inschrijving Antverpia 2022
De inschrijvingen voor Antverpia 2022 werden verlengd tot 15/01/2022. Je kan hiervoor het onderstaande inschrijvingsformulier gebruiken.
Het uitstel van de tentoonstelling door de Covid-19 pandemie naar uiteindelijk 10-11-12 juni 2022 heeft geen invloed op de inschrijvingen : alle ingeschreven deelnemers blijven aanvaard, tenzij zij hun verzameling terugtrokken.
Inschrijvingsformulier tentoonstelling [pdf]
Inschrijvingsformulier literatuur [pdf]
Reglement van de tentoonstelling - IREX
I.R.E.X. of Internal Regulations for Exhibitions omvat het volledige reglement van de tentoonstelling, zoals opgezet door het Organisatie Comité en volgens de richtlijnen van F.I.P. en bevat alle informatie over de deelname aan de tentoonstelling, de onkosten, de vereisten en de tijdstippen van de tentoonstelling.
I.R.E.X. - NL [pdf]
I.R.E.X. - FR [pdf]
I.R.E.X. - D [pdf]
Algemeen reglement tentoonstellingen - GREX
G.R.E.X. of General Regulations for Exhibitions omvat het volledige reglement voor de opzet van een postzegel tentoonstelling, volgens de richtlijnen van F.I.P. en bevat alle informatie over de organisatie van de tentoonstelling, vereisten, jury en de tijdstippen van de tentoonstelling.
G.R.E.X. [pdf]
Inleveren van de verzameling

Het inleveren en plaatsen van de verzamelingen gebeurt door de tentoonsteller, samen met een begeleider, op donderdag 9 juni 2022.

Om alles vlot te laten verlopen werken wij met een tijdsslot om uw verzameling af te leveren en te plaatsen in de tentoonstellingskaders. Gelieve, indien mogelijk, alle tijdssloten aan te duiden die voor jou haalbaar zijn. Na de planning krijg je een mail met het tijdsslot waarvoor jij in aanmerking komt.

U kan dit documet (pdf-file) openen of downloaden en daarna afdrukken.

Ingevuld document zenden naar Lvanroy@gmail.com.

Wij zoeken medewerkers

Een organisatie als Antverpia 2022 vraagt niet alleen inzet van het organisatie comité, maar kan ook heel wat hulp gebruiken bij de op- en afbouw van de tentoonstelling. Voel jij je geroepen om te helpen en kan je enkele uren vrijmaken om ons te helpen, vul dan onderstaand formulier in en stuur het naar Luc Van Roy die alles coördineert.

Wij zoeken vooral mensen die op 8 juni 2022 de kaders kunnen helpen opzetten en op 12 juni 2022 's vond de kaders terug kunnen wegzetten.
Wij zoeken ook helpers en toezichters tijdens de tentoonstelling, om alles in goede banen te leiden.

Kan jij je vrijmaken, stel je dan kandidaat via nevenstaand contact formulier.


Onze sponsors