Nationale Tentoonstelling voor Filatelie

Postzegeluitgiften en stempels tijdens Antverpia 2022


Een nationale tentoonstelling gaat steeds gepaard met de uitgifte van een aantal nieuwe postzegels door bpost.
Ook tijdens Antverpia 2022 worden, tijdens de drie dagen van de tentoonstelling, vier reeksen postzegels uitgegeven met zeer uiteenlopende onderwerpen:


Uitgifte 1 - Emission 1
Mythes & Sagen
Mythes & Légendes

Sint Hubertus, de patroonheilige van de jagers, werd geboren in het jaar 656 en leefde een interessant werelds- en geestelijk leven. Van zijn leven bestaan maar liefst zeven verschillende officiële beschrijvingen.

Op een dag doorkruiste Silvius Brabo deze streek, hoorde over het terreurbewind van de reus Druon Antigoon en ontmoette de reus. Er brak een gevecht uit en Silvius doodde de reus, hakte diens hand af en wierp die triomfantelijk in de Schelde. Van toen af werd de stad ‘Handwerpen’ genoemd, vervlaamst naar “Antwerpen”.

Stacks Image 169

Ⓒ bpost - 2022

Uitgifte 2 - Emission 2
Medicinale planten
Plantes Médicinales

1-Smalbladige lavendel (Lavendula augustifolia) wordt bestempeld als de echte lavendel en werkt heilzaam in geval van stress, nervositeit, slapeloosheid en hoofdpijn.

2_Akkermunt (Mentha sylvestris), ook over het algemeen Mentha arvensis genoemd, wordt meestal in de keuken gebruikt. Een variant van de akkermunt wordt in Japan gekweekt om er de menthol, door stoomdestillatie, aan te onttrekken.

3-Goudsbloem (Calendula officinalis) kan voor medicinale doeleinden gebruikt worden, mits gebruik van de juiste soort. Vooral gebruikt bij massage en heeft voor de huid een herstellende en ontstekingsremmende eigenschap.

4-Veldsalie (Salvia pratensis) wordt na droging een thee van veldsalie geneeskrachtig bij ontstoken keel en de luchtwegen.

5-Roomse kamille (Chamaemelum nobile) is geschikt voor het maken van kompressen en stoombaden. Met de gedroogde bloemen kan men een rustgevende thee zetten.

Stacks Image 174

Ⓒ bpost - 2022


Uitgifte 3 - Emission 3
Jean Capart - Egyptologie in België
Jean Capart - Egyptologie en Belgique

Met de 75ste verjaardag van zijn overlijden, wil bpost het werk van Jean Capart in het zoeklicht stellen met Egyptische voorwerpen die te bezich-tigen zijn in het Koninklijk Musea voor Kunst en Geschiedenis in Brussel.

Unaniem wordt hij erkend als grondlegger van de egyptologie in België en als één van de grootste kunsthistorici van de 20ste eeuw.

Stacks Image 177

Maak je eigen pyramide dankzij de speciale kaptechniek voor deze zegels

Réalisez votre propre pyramide grâce à la technique de découpe spéciale de ces timbres

Ⓒ bpost - 2022

Uitgifte 4 - Emission 4
Together we win

Bij een sterk projectteam hoort heldere communicatie, effectief leiderschap, een duidelijke taakverdeling, resultaatgerichtheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen.

Is een groep met deze eigenschappen gegarandeerd een succesvol team?

Stacks Image 180

Ⓒ bpost - 2022


Onze sponsors